RopaTrail

De natuur in voor betere levens

10 maart 2024 RopaTrail Ermelo – nieuwe locatoie

Wij (Stichting Team90), zamelen, door het organiseren van onze RopaTrails geld in voor de zorg voor mensen met kanker, vaak in de laatste fase van hun leven.
Ermelo is alweer de vijfde RopaTrail die wij als Team90 organiseren. Laat je verrassen door het afwisselend landschap en ga met ons mee!

De Ermelosche heide is een gebied van ruim 380 hectare gelegen tussen Staverden en Ermelo. Het gebied maakt deel uit van het stuwwallenmassief van de Veluwe. Op de heide liggen tientallen grafheuvels die duizenden jaren oud zijn. Ze zijn te herkennen als lichte verhogingen in het landschap. De “start to trail” route loopt langs de wal en gracht van een Romeins Marskamp. Dit is het meest noordelijk gelegen marskamp wat door de Romeinen in Nederland is gebouwd. Het heidegebied wordt begraasd door de schapen van Stichting Schapedrift. In februari is het volop lammertijd. De lammetjes zijn te bewonderen in de schaapskooi bij het bezoekerscentrum (geopend tot 16.00 uur)

We hanteren voor al onze trails het principe van “social trail” met begeleiding in 2 tempogroepen. In de praktijk wordt onderweg nog wel eens verder opgesplitst zodat je altijd wel in een voor jou passend tempo mee kan lopen. Aan het einde van de trail staat er een heerlijk trailbanket voor je klaar zodat je moe en voldaan weer huiswaarts kunt keren. Voor de 24 km is er na de 1 ste lus een bevoorrading om de reserves aan te vullen en de 2 de lus te kunnen vervolgen.

Startlocatie: Parkeerplaats Ermelosche heide, Postweg 50
De parkeerplaats bevindt zich voorbij de Schaapskooi, na de bocht naar rechts. De parkeerplaats is ALLEEN bereikbaar via de Drieërweg, Ermelo. De Postweg is een zijweg (zandweg) van de Drieërweg. Volg de bruine borden “schaapskooi”.

Aanvangstijd 10.30 uur

Afstanden en inschrijfgeld:
6 km: € 10
12 km: € 15
24 km: € 20

 

PS: doe je aan minimaal 4 van de 6 RopaTrails mee, dan kun je een uniek RopaTrail t-shirt verdienen 😉

 

Je kunt je inschrijven tot vrijdag 8 maart 20:00 uur